hits

1 år siden sist!!

Herlighet..jeg visste det var lenge siden jeg hadde skrevet noe her, men ikke at det var så lenge siden som i april... i fjor!!

Vel på den tiden hadde jeg funnet ut at jeg var gravid igjen og det var mildt sagt noen kjipe første måneder av graviditeten. Jeg merket at jeg var det fordi jeg hadde vonde bryst og jeg kjente at bekkenet var vondt. Under det første svangerskapet mitt slet jeg veldig med bekkenløsning fra 4 måned og resten av svangerskapet. Denne gangen skulle jeg visst kjenne på det etter bare en ukes tid og det har blitt gradvis verre siden. Oh the joy..!

I starten var jeg litt kvalm, men ikke like kvalm som første gangen. Det som var mest plagsomt var at jeg hadde lavt blodtrykk og fikk blodtrykksfall og besvimte flere ganger om dagen i en måneds tid. Det gikk stort sett fint det altså det var bare ubehagelig, men en gang datt jeg så jeg slo kinnet rett i et bord. Da så jeg ikke ut en ukes tid etterpå med donaldkul i ansiktet. Heldigvis gikk det over og det var bate bekkenet som plaget meg.

Altså alle får jo bekkenløsning under et svangerskap og det er en helt normal ting som skal skje for å forberede kroppen til en fødsel. Det som varierer er jo i hvilken grad den gravide kjenner til eller får bekkenleddssmerter av bekkenløsningen! Etter en 3-4 måneders tid måtte jeg starte med krykker og etter 5-6 måneder ble jeg nødt til å skaffe en rullestol jeg kunne bruke til de gangene jeg skulle gå litt mer enn 5 min at og frem. Ja, det ble faktisk så ille at om jeg gikk, med krykker, i mer enn 5-10 min av gangen, da klarte jeg faktisk ikke å gå resten av dagen. Jeg var helt avhengig av å planlegge og gjøre minst mulig. Det var også det vanskeligste med hele greia. Det var ikke lett å gå fra å trene 4-5 ganger i uka, 100 % skole, mann, barn og hus ved siden av til å sitte dag ut og dag inn og ha sterke smerter etter bare å ha ryddet på kjøkkenet. Den hjelpesløsheten og ubrukeligheten var verst å kjenne på. Ikke fikk jeg hjulpet til med husarbeid, ikke fikk jeg levert eller hentet i barnehage og jeg fikk nesten ikke drevet med skole (selvom den er nettbasert) fordi det ble for vondt å sitte med skolearbeidet så lenge som jeg egentlig måtte sitte.

Ja, jeg vet det var en kort periode i livet om man ser det i et stort perspektiv. 9-10 måneder er ikke lenge i forhold til mange år, men det er likevel lenge å sitte dag ut og dag inn og kjenne seg ubrukelig og hjelpesløs. Det er også veldig sårt å kjenne på at jeg syns det var urettferdig at andre seilte gjennom svangerskap uten så mye som et lite problem. Litt vondter her og der er vanlig, men jeg skulle gjerne hatt det sånn at jeg klarte å gjøre ting med vondt, enn å bli helt slått ut av det. For la meg si deg, det er ikke morsomt å måtte bli bært fra badet og til senga når det er snakk om 3 meter, fordi du ikke klarer å komme deg dit selv. Det er ikke moro å måtte få hjelp opp fra do når du ikke klarer å reise deg opp igjen derfra. Var jeg alene hjemme hendte det at jeg måtte krabbe meg til do fordi jeg ikke fikk til å gå. Så selvom det da bare er snakk om noen måneder av livet så er det ikke lett å holde humøret oppe og være positiv fordi: "du bærer jo på et lite mirakel", "det er jo så koselig å være gravid" osv. Ja for all del det er koselig at jeg var gravid, jeg har jo tross alt valgt det helt selv. Det må da likevel fordømt være lov til å si at jeg ikke likte å gå gravid? Det var kjipt, det var vondt og det var absolutt ikke noe gravidglød å skimte etter her i gården! Det var så langt unna glødene som man kan komme. Det var vel en mer blass, bleik, sur og sliten enn glød hehe.

Men nå er jo jenta ute! Bekkenet er mye bedre, men ikke 100% bra ennå. Mia er 8 uker gammel og jeg klarer nå og gå turer på 30- maks 40 min og styrketrening med bare kroppsvekt. Vi utvider treningsrommet i kjelleren så vi får mer plass og jeg gleder meg til det er helt klart! Da må jeg jobbe med å styrke muskulaturen i kroppen som så og si er borte vekk etter et halvår totalt sengeliggende...

Jeg gleder meg virkelig til å starte, og fortsette, med trening igjen. For det - det er noe jeg virkelig har savnet!! 

 

D.I.E.T - Do i eat this?

Jeg vil si noe om ordet diett. Ja, for selve ordet bringer jo en del forskjellige assosiasjoner hos folk. Sulting, slanking, kjedelig, vanskelig og mye mer. Diett er jo så mye mer enn dette. Diett er rett og slett bare en type måte å spise på! Så lever du for eksempel bare på bananer og servelat, ja så er det din type diett - Ja, det er så enkelt altså!

Men så har det seg sånn nå da at om man nevner at man går på diett så får noen helt dilla. Diett? Hvorfor det? Er det nødvendig da?

Det finnes så utrolig mange forskjellige type dietter at du aner ikke! Men jeg foreslår at de fleste heller kan fokusere på hva de selv spiser, enn å henge seg opp i andres matvaner og dietter.

Derfor har jeg et lite tips på hvordan hver enkelt av dere kan endre matvanene deres. Og nei, ingen spesielle mattips ute og går her.

Still deg selv dette spørsmålet:

Do. I. Eat. This

Spør deg selv dette før du skal spise det du har valgt deg ut.

- Er jeg sulten?

- Vil jeg nå målet mitt fortere?

- Er det bra for kroppen min?

- Vil jeg få dårlig samvittighet etter jeg har spist det?

Mat og matvaner henger nemlig ikke bare sammen med det fysiologiske i kroppen vår, men også det psykiske.

Vi spiser ikke bare mat feks når vi er deppa, glad, eller med andre eller når vi ser tv. Men vi spiser også mat ved ulike assosiasjoner. Har du alltid drukket saft til grøt vil du feks få lyst på grøt når du drikker saft og få lyst på saft når du spiser grøt. Og nettopp ved å tenke over hvorfor du spiser nå, altså grunnen til at du vil ha mat, kan du da finne ut av om du faktisk var sulten eller om du fikk lyst på det av andre grunner.

Så et sted å starte kan faktisk være så enkelt som å spørre deg selv:

DIET - Do I Eat This?

Det var det lille jeg skulle komme med nå før jeg drar avgårde på nattevakt.

 

Riktig god påske til alle :D

 

 

 

Til alle dere som tenker at dere må klare eller gjøre mer: på tide å endre fokus?

Til dere som sitter der hjemme og tenker at dere ikke renner ned treningsstudioet og løfter vekter eller som ikke er og løper kilometerturer stadig vekk:

Alle må jo starte et sted ut i fra sitt eget utgangspunkt

Ingen starter med å løfte 100 kg eller å ta 5 chins! Jeg for eksempel startet med 0 og jobbet meg oppover. .

Alle har også ulike livssituasjoner, sykdommer og laster og livet som skjer så prøv å fokusere på det som er positivt og det som dere faktisk klarer å få til i løpet av en dag. Om det er å vaske, støvsuge, trene eller gå en kort tur. Whatever. Er det slitsomt for DEG å gjøre den ene tingen, ja så ta det som en seier den dagen at du utførte den ene tingen da!

Jeg ville bare si det. Jeg har vært syk i 5 år og mye av denne tiden lå meg mye i senga. Da var det en bragd bare å få til og dusje en dag altså. Og den dagen jeg plutselig orket å være med å ake på årlig hyttetur mer enn en tur før jeg måtte gå inn igjen var også en stor glede. Jeg mener bare at man må prøve, selv om det er vanskelig, og ta glede over de tingene man faktisk får til, om man ikke har ressurser eller overskudd til å dra på studio eller løpe hver dag.

Alt er bra nok! Gjør de tingene du klarer, uansett om det virker som at det er lite fordi at andre driver med mer. For meg er det så motiverende når man bare prøver! Uansett hva det er, hvor hardt eller slitsomt det er, eller hvor lenge det er.

Det jeg mener er at:

Om man prøver å fokusere på de tingene man får til så kanskje det blir lettere å sette pris på dem også?

 

Det var alt jeg ville si - god kveld videre :)

 

 

Vinn treningsklær for 2000!!!

Hei alle!

//Innlegg er i samarbeid med BRAZFIT

Nå har BRAZFIT konkurranse der du kan være med i trekningen der hovedpremien er valgfrie varer til en verdi av 2000 kroner!!!

Trener du like ofte som jeg gjør er det greit å ha ekstra treningsklær i samlingen sin - og uansett er det vel greit å få seg treningsklær som er så kule, freshe og fine på?! Klærne er ikke gjennomsiktige, de sitter godt på, mister ikke elastiteten sin eller falmer i farge etter vask - det er rett og slett bare dritbra treningsklær! BRAZFIT har også limited edition som vil si at de produserer bare et visst antall av en type klær - og når det er solgt kommer det aldri tilbake igjen! Så det er bare å skyndte seg før de blir borte!!

Her er noe av utvalget de har:

 

Dynamic wow purple legging

 


Bananas tights!

 

For å være med på konkurransen om å vinne valgfrie varer til en verdi av 2000 kroner (!) må dere gjøre følgende:

  • Følg BRAZFIT på og instagram
  • Tag og inviter 2 venner til å følge  BRAZFIT på facebook og instagram
  • For hver ekstra person du tagger og som legger seg til som følger på facebook og instagram, får du en ekstra sjangse til å vinne!!

Alle som deltar er med i trekningen, og vinneren trekkes den 1/3-2017


Shape up yellow leggings
 

video:video-1483651457

Lightning tights!

 

For å kikke mer på BRAZFIT sine produkter er det bare å klikke her.
 

Du kan også se på min instagram profil for inspirasjon og for flere bilder og videoer med klær fra BRAZFIT! Ha en kjempefin dag!

Masse lykke til å konkurransen!! Og husk at vinneren trekkes den 1/3-2017


 

 

 

Poseringstrening og diettstart i helga! - HJELP!

Ja, da er det i gang dere!

Jeg fikk både matplan og treningsprogram på fredag og så klart har jeg blitt helt sylta (for de av dere som ikke vet hva dette er betyr det bare at man er så tett i nesa at man prater med d`er og har rar stemme)! Dagen før poseringstrening og starten på det hele...er det ikke typisk?!!

Hodet sprenger, matlysta er på bånn og jeg skal på poseringstrening i Oslo og bare stå i shorts, sportsbh og høye hæler? Jaaaa som jeg gledet meg kan dere skjønne. Jeg dro innover med Pia som er på samme team som meg, men hun stiller nå i april/mars. Jeg gledet meg ikke nevneverdig over og stå ved siden av de som snart skal konkurrere, men det er jo sånn det er. Jeg vet jo at man ikke må sammenligne seg selv med de andre. De har jo tross alt trent i noen måneder og vært dedikerte i kostholdet i noen måneder før de kom de også. Men likevel. Jeg sammenligner. Å, herregud! Jeg følte meg som en stranda hval med pupper og høye hæler (Ja, det hadde vært litt av et syn)! Jeg vet jo at jeg ikke er SÅ stor, men jeg må jo ned for å komme i sceneform. Også skal jeg passe meg for å tenke over hvordan de andre ser ut og prøve og fokusere mest på meg selv neste gang.

Og det var helt grusomt med poseringstrening dere! Ikke bare fordi man stod der med lite klær foran andre ukjente mennesker, men også fordi det var utrooolig slitsomt! Jeg visste ikke at det var så slitsomt og stå stille i en posisjon. Stå på hælen din sånn, strekk ut den foten, opp med rompa, inn med magen, ut med puppa og fram med overkroppen osv osv..Det er jo så mye å tenke på! Jeg våknet opp i dag med en skikkelig støl og sliten rygg - og det bare av å trene på å stå riktig i halvannen time. Ja, og dette må så klart øves mye, mye, myyye mer på!

Jeg er veldig fornøyd med matplanen min. Det er nok mat og jeg må bli vant til å spise så mange måltider i løpet av en dag igjen. Jeg har ikke vært flink og det kjente jeg etter dagen i dag. 5 hele måltider skal jeg spise. 5!!!

På slutten av dagen hadde jeg ikke spist et mellommåltid og proteinene på kvelden fikk jeg heller ikke i meg. Jeg manglet altså å få i meg 249 kcal i dag. Og de får bare være. I dag har jeg ikke gjort anna enn å spise! Ihvertfall føles det ikke som jeg har gjort annet. Det er jo en diett og det er på mindre kalorier sånn at jeg skal gå ned, men likevel er det så mye mat at jeg nesten ikke får det i meg. Om en noen uker regner jeg med det er annerledes. Da har nok kroppen min vendt seg til den nye maten og alle måltidene så det går greit. I kveld har jeg målt opp havregryn, ris og kylling i porsjoner slik at jeg ikke bruker mye tid på det i løpet av uka. Alt er ordnet klart så det bare er å lage det. I tillegg har de frosne poser med bær som også har porsjonspakker i seg, som viste seg og akkurat være mengden jeg skulle ha til frokost. Kjempekjekt! Alt som kan gjøres lettere er så digg!

Statistikk innleveringen min fikk jeg også gjort ferdig igjen i dag. Fikk ikke godkjent forrige oppgave og idag fant jeg ut grunnen. Ikke uten supertvillingen min da! Hun kom og hjalp meg, igjen, og da fant vi ut hva som var galt. Så utrolig glad for at jeg aldri skal ha statistikk igjen etter dette faget her - for min konklusjon på min helt egne hypotese er at:

Statistikk - Suger - Skikkelig - Balle ... Sånn helt seriøst!

I morgen er en ny dag og jeg er hjemme med vesla da hu har vært syk og må være hjemme fra barnehagen da også. På kvelden skal jeg til Raw og rydde og trene den første økta på det nye programmet mitt! DET gleder jeg meg til! Det er så gøy å begynne og starte på noe nytt og samtidig ukjent. Det blir spennende og det blir rart, men jeg tror jeg kommer til å lære mye om meg selv og bli kjent med mange flotte mennesker. Det har jeg i grunn allerede gjort!

Håper alle sammen har hatt en fin helg og at uka kommer til å bli super eller i det minste at det blir en bra uke!

 

 

 

Dette er til alle som ikke liker melk og det er til de av dere som ikke spiser laks eller fisk! Chiafrø er tingen :)

Som veldig mange andre drikker jeg ikke melk. Jeg kan ikke forstå de reklamene fra Tine der "folk flest" vil ha et glass med kald melk til pølse, pannekaker eller grøt. Forstå det den som kan - og det gjør vel en som liker og drikker melk regner jeg med, hehe!

Men for oss andre da som ikke drikker det eller som bare bruker det i frokostblanding eller i mat - her er et lite tips:

Chiafrø!

Chiafrø har lite kalorier og mye fiber, og de fyller magen og gir god metthetsfølelse. Dette er fordi chiafrø sveller i væske og derfor fyller opp magen.

Som de fleste vet er laks en god kilde til omega-3 som er viktige byggesteiner for hjernen og kroppen din, men visste du at 2 spiseskjeer med chiafrø har mer omega-3 enn en hel laksefilet? Detter jo forresten også veldig godt nytt til de som ikke liker laks eller fisk. Det finnes altså fullgode alternativer til å få i seg omega-3 unntatt kapsler eller møllers tran ;)

Her har jeg puttet det i frokost - havregrøten min sammen med litt frossen frukt :)

 

Følg min instagram her: https://www.instagram.com/fitness.tonje/

Ha en super dag!

 

 

Lenge siden, men mye nytt! Twerkekurs, ny jobb og...bikinifitness?

//innlegget er i samarbeid med http://www.brazfit.no/

Hei alle sammen!

Nei, jeg er ikke borte, jeg har bare hatt en måneds fri fra blogg. Jeg har vært aktiv på instagram da som du finner her: https://www.instagram.com/fitness.tonje/, men har ikke satt av tid eller hatt tid til å blogge sånn utenom når jeg har hatt ferie. Det har skjedd SÅ utrolig mye på en måned så jeg har mye nytt å fortelle!

Jeg skulle også ønske jeg hadde fått en rutine på det å få inn blogging, men det har jeg altså ikke klart, men det tror jeg at jeg skal få til sånn litt etter hvert. En ting av gangen ;)

På en måned har jeg vært på twerkekurs, fått med ny jobb og fått meg coach som skal hjelpe meg da jeg har planer om å stille i fitness til høsten!

Den første helga i Desember var jeg på Twerkekurs med Tia Maria Sokka som er finsk mester i twerking! (Sjekk ut instagrammen hennes her: https://www.instagram.com/tiamariasokka/)Hvorfor i all verden skulle du lære og gjøre dette tenker du kanskje? Jo, fordi det så gøy ut og jeg har i det siste bare blitt litt mer sånn at jeg kaster meg ut i det selv om jeg synes det er skummelt eller litt ekkelt fordi: Da har jeg i det minste prøvd! Men dette angret jeg ikke på at jeg ble med på altså for herregud for ei dame! Ikke bare kunne hun twerke, men hun gjorde det jammen meg i spagaten også. Det var slitsomt, det var skikkelig skikkelig rompetrening med kramper ganske så ofte, og det var ikke minst: GØY! Jeg vet ikke hvor mye jeg lo når jeg ikke fikk til eller så meg selv i speilet, men det var mye! I tillegg var det så mange fra trening i Oslo som var med og det var så koselig å trene sammen med jentene igjen, selvom det var litt annerledes trening enn vi var vant til. Vi var feks vant til å høre stram rompa! Nå var det: Slapp av i rompa og og bruk bena! Det tok noen ganger før jeg klarte helt å bruke informasjonen jeg fikk og faktisk utføre den i praksis for å si det sånn! Her et bilde fra helga og vil du se video av meg så klikk her: https://www.instagram.com/p/BNnC7doj7t-/?taken-by=fitness.tonje 

Jeg har også startet å jobbe på et lokalt treningssenter Raw: http://www.rawhønefoss.no/

Dette er det eneste performance senteret i Hønefoss og det er helt annerledes enn de vanlig kjedesentrene som finnes her. Jeg er så heldig at jeg har fått lov til å starte som personlig trener og instruktør!! :D I forbindelse med dette måtte jeg forresten opprette et enkeltmannsforetak. Det var utrolig skummelt for dette kunne jeg i grunn ingentingen om. Jeg har lest, jeg har søkt og funnet ut av merverdiavgifter og om plikter og diverse andre ting som er greit å vite noe om når man skal opprette et foretak. Nå venter jeg bare på at søknaden skal behandles (- i juletidene ble det nemlig ikke behandlet). I går hadde jeg mine to første veiledningstimer med kunder og jeg må bare si at jeg koste meg. Dette var utrolig gøy og spennende og jeg vil mer :)

I skrivende stund sitter jeg også og jobber med et program for rompetrening som jeg skal ha timer på. Det blir kult - og det blir et tunge rumpeløft kombinert med aktiveringsøvelser for rumpe i mellom settene, etterfulgt av noen skikkelige burn out øvelser for å få kjørt ut rumpemusklaturen sånn skikkelig helt på slutten. For de som kjenner meg så vet dere at jeg elsker å trene rumpa - så dette er SÅ gøy at jeg får gjøre!

Jeg har trent mye i desember og har blitt sterkere blant annet i chins, dips og push ups!

Tightsen og jakken på filmen er bra BRAZFIT! Tights finner du her: http://www.brazfit.no/products/brazfit-energypower-series-lightning-tights og jakke her: http://www.brazfit.no/products/brazfit-energypower-rio-black-silver-jacket

Nå er det tilbud på alt hos BRAZFIT og bruker du rabattkoden: mortensentonje15 får du 15 % avslag også oppå salgsvarene!!

 

video:video1483651457

 

Hver gang jeg trener tar jeg så mange chins jeg klarer! Jeg tar ikke mange sett eller noe sånt, men jeg prøver en gang i løpet av hver trening. På Raw har de også et langt knebøyrack som har monkeybars mellom seg og der klatrer jeg at og fram for å øve på grepsstyrke. Det å øve på grepsstyrke kan være utrolig kjedelig, men med litt variasjon med monkeybars, farmers walk og bare det å leke litt apekatt i turnringer gjør det mer gøy!

Tightsen på filmen er fra BRAZFIT og kan fåes her: http://www.brazfit.no/products/brazfitenergy--power-series-bananas-tights

 

video:video1483651477

 

Det er utrolig få som vet at jeg har tenkt til å prøve meg i fitness nå til høsten. Det er vel så få som samboeren min Henrik, søstrene mine pluss ei på Raw som er på samme Team som jeg nå blir en del av. Hun skal da stille nå i Mars/April så hun er en god del lengre på vei enn meg kan du si da! Jeg studerer jo Bayesian bodybuilding også (les mer om dette her:http://bayesianbodybuilding.com/pt-course/) og derfor vil jeg også prøve ut det jeg lærer i praksis! Jeg har jo en coach som skal følge opp og sette opp treningsplan og matplan, men det er fordi det er første gang jeg prøver meg på noe som det her. Jeg er jo helt noldus på område og derfor er det i grunn best å ha coach som vet hvordan ting fungerer og som jeg kan spørre om ting jeg lurer på. Jeg er spent på månedene framover og hvordan det blir, men som jeg har sagt, jeg kaster meg ut i det og ser hvordan det går. Jeg må jo også finne ut av hele bikini sulamitten med tanke på hvordan skaffe det, hvor mye koster det og alt det der. Det blir også spennende å se hvordan jeg kommer til å bli seende ut med så mye sminke feks. Jeg tåler jo ikke sminke og bruker det derfor ytterst sjelden. Men jeg tror at dette blir en morsom opplevelse og at jeg kommer til å lære mye. Det er også enda en grunn til at jeg vil prøve meg på dette akkurat nå:

Jeg og Henrik skal gifte oss 2 septemer i år og da har jeg jo planlagt at jeg vil trene til det uansett fordi: jeg vil jo se fantastisk ut på dagen vår. Jeg gleder meg masse til denne dagen og selvom jeg ikke fikk viljen min til å gifte oss akkurat på 10 års dagen vår, så er det ihvertfall ganske så nærme ;)

Husk salget hos http://brazfit.no! Du kan få enda mer rabatt på salget ved å bruke rabattkoden fra meg får du 15 % ekstra avslag!

Rabattkoden fra meg:mortensentonje15

Følg meg gjerne på instagram der jeg deler videoer og bilder fra treningen min!: https://www.instagram.com/fitness.tonje/

 

Ha en super dag alle!! :D

 

 

 

 

 

 

 

Silje Marielas superkrefter

Hei!

Håper dere har en strålende dag og kommer til å ha det videre!

Jeg sitter her med nye negler som jeg nesten ikke klarer å gjøre noenting med - hvordan klarer egentlig folk å ha lange negler og samtidig være produktive og få ting gjort? Hatten av til dem for jeg synes det er nesten umulig bare å dra på seg bukse hehe. Anyways -

Tidligere har jeg skrevet om at jeg var syk og at jeg begynte å trene i Oslo. Det startet med at jeg kom over en annonse på facebook der man skulle skrive litt om seg selv og hvorfor man vil være med på gruppetrening og lære grunnleggende teknikk i styrketrening. Dette var i regi av Silje Mariela Westby som er styrkecoach for jenter. Jeg tenkte jaja, jeg kan jo skrive om historien min, men jeg forventet aldri å høre noe mer. Men en dag fikk jeg mail om tilbud av plass. Jeg gikk da på skole i Drammen og gruppetreningene varte i 8 uker og det var 3 ganger per uke. Det kom til å bli mye pendling, men jeg bestemte meg for å bli med! Den avgjørelsen har jeg aldri angret på - noen gang!!
 

 

Jeg husker enda første møte med Silje og Diana som var med henne på møtet. Jeg var så usikker på meg selv og var rett og slett flau over og sitte der ovenfor disse to fantastisk pene jentene. Jeg sa så lite som mulig og var veldig inneslutta. I løpet av de 8 ukene lærte jeg ikke bare veldig mye om styrketrening og teknikk, men jeg lærte mer om meg selv og hvor viktig det er å tro på seg selv. På timene der inne var ikke fokuset bare trening, men også hvordan man hadde det. Vi pratet om alt mulig sammen vi jentene på gruppa og jeg møtte også en av mine beste venner Susanne der! I tillegg var Silje alltid veldig observant på om noen trengte en ekstra prat. Ikke vet jeg hvordan, kanskje har hun spesielle superkrefter, men hun tok deg til siden for å ta en prat akkurat når du trengte det. Hun har evnen til se hver enkelt person selvom hun hadde en gruppe på 6 jenter og det er mye av grunnen til at jeg bare fortsatte og være der. Jeg ble en del av et fellesskap, noe gøy, ble kjent med andre jenter og vi heiet hverandre opp og fram!

  

Jeg ble med på kurs for viderekomne etter at de første 8 ukene var ferdig. Jeg var bitt av basillen og jeg ville ikke slutte. Jeg elsket å komme til gymmet og møte jentene, trene sammen med dem og være en del av det. Jeg kjørte først til skolen i Drammen for så å kjøre til Alnabru i Oslo, trene, og kjøre hjem igjen til Hønefoss. Jeg brukte mye tid på pendling, men vet du, det var så verdt det! Jeg fikk bedre selvtillit, jeg ble sterkere og etterhvert var jeg sjelden syk noe mer. Jeg var frisk. Jeg var jo frisk fra borreliose i utgangspunktet, men jeg var jo syk av alt annet hele tiden likvel, til jeg traff Silje. Det forandret hele livet mitt, hvordan jeg så på meg selv, hvordan jeg oppførte meg og hvordan jeg var sammen med andre. Jeg husker at Silje sa en gang "du er ikke den stille og sjenerte jenta jeg møtte første gang lengre nå" og det hadde hun helt rett i. Og det er hun selv som skal ha kredit for det. Ja, og litt meg selv så klart, men uten Silje hadde jeg aldri vært den Tonje som jeg er i dag.

Dette er meg før de 10 kiloene ble borte selvom jeg likevel her hadde gått noe ned i vekt - det er ikke det beste bildet, men det er det eneste jeg kunne finne.

 

 

Dette er meg 10 kilo ned og i mye bedre form og mye bedre helse! 

Dette er meg i dag 1 1/2 år etter at datteren min ble født :)


Jeg begynte på gymmet til Silje i Januar måned og var der ca 3 ganger i uka fram til september samme år. DET sier litt om hvor fantastisk jeg synes det var og hvorf fantastisk Silje er. Fra Januar til april hadde jeg gått ned i vekt, men jeg visste ikke hvor mye da jeg ikke hadde veid meg. Men jeg hadde gått ned i cm overalt og jeg var sterkere og mindre (det så jeg jo på klærne). Fra april/mai var jeg med på enda et kurs og i løpet av dette kurset og fram til september gikk jeg ned 10 kilo. Du leste riktig - 10 kilo!! Treningen fra januar hjalp meg nok en del i og med at når kurset startet hadde jeg jo kommet over en kneik og klarte mye mer, men likevel klarte jeg utrolig mye de månedene det kurset varte. Jeg gikk fra å klare en halv chins til å klare 11 uten vekt og 3 med 2 1/2 kilo med vekt. Jeg makset med 105 kilo i markløft og klarte 20 push ups. Ja, det gikk som dere sikkert skjønner, supert!

Chins med 2 1/2 kg og prowler med 240 kilo vekter på (ja jeg klarte å dytte den framover og jeg skal klare det igjen!)

 At jeg på den tida jeg var inne hos Silje skulle få mer selvtillitt, bli sterkere, friskere, mer sosial og glad enn jeg hadde vært på lenge hadde jeg aldri trodd! Om du noen gang er i tvil på om du skal være med på noe som Silje arrangerer eller om hun har gruppetimer, pt-timer eller whatever - bare sleng deg på, bli med og bare hopp i det! Det er verdt hver eneste krone, hver eneste time i bil og hver eneste time brukt på å være der istede for å gjøre noe annet. Det har endret meg, livet mitt, ja og faktisk yrkesretningen min, at jeg møtte Silje.

Silje bryr seg om deg, hun ser deg som person som en helhet og hun ønsker og vil at du skal lykkes med det du vil oppnå. Hun er også streng og liker ikke bullshit. "Det kan ikke være sånn at du spiser bare det du sier for da hadde ikke situasjonen vært som den er nå". Nei, det er sant, da måtte jeg tenke meg om og innrømme det jeg enten holdt igjen med vilje eller ubevisst holdt tilbake informasjon. Hun får deg til og tenke og se og innrømme det som må til for at du skal klare målet ditt. Til syvende og sist vil hun bare det beste for deg og ønsker deg alt godt. Hun er med andre ord fabolous og awesome på samme tid ;)

I september var det siste kurset ferdig og det ble ikke flere kurs videre. Jeg ble gravid i slutten av august og trente som best jeg kunne under svangerskapet. Jeg fikk voldsom bekkenløsning og klarte ikke å gå så det ble så der med trening, men med en datteren min kom var det borte og jeg kunne fortsette treningen. Som sagt - jeg var hekta og jeg har siden fortsatt med styrketrening og brukt Silje sine programmer med egen facebookgruppe som støtte siden. 

 Jeg har en vei å gå for å komme tilbake i den formen jeg var i før jeg ble gravid, men jeg er veldig sikker på at jeg klarer det. Det er mitt første mål - ikke å gå ned til en viss vekt, men å klare like mange chins, like mange push ups og like tunge markløft som jeg klarte da! Det er et helt annerledes mål enn jeg hadde hatt for 3 år siden. Et sunnere mål, et mer realistisk mål og ikke minst et mål som er bedre for sjela og tankene mine.

I dag studerer jeg ernæring og bayesian pt istede for sykepleie. Jeg er også mer lykkelig enn jeg har vært tidligere og mer sikker på hva jeg vil gjøre! Mye av jobben er jo så klart fra meg selv, men likevel kommer det alltid til å være en stor del av meg som vil være evig takknemling for Silje.

 

Følg gjerne instagramprofilen min: https://www.instagram.com/fitness.tonje/

 

Knallbra treningsuke selvom sykdom kom for å ødelegge

//Jeg har et samarbeid med Brazfit.no

 

Nå har det vært en periode med sykdom både på meg, dattern og samboeren. Jeg hadde omgangssyke for ikke 2 uker siden en gang og denne uka hadde jeg kommet godt i gang med trening igjen, men så fikk vesla omgangssyke på onsdag...jeg trodde jeg slapp unna siden jeg allerede hadde hatt det, men den gang ei. Natt til lørdag meldte det sin ankomst og i dag er jeg i hvertfall ikke kvalm lengre selvom matlysta er på bånn.

Uansett regner jeg med å komme i gang med treningen igjen allerede i morgen for jeg vil ikke ut av det gode siget jeg er i nå! Jeg hadde trent 5 dager på rad før jeg ble syk til tross for at det var den flotte uka i løpet av måneden der alt føles teit og jeg er 3-4 kg tyngre (ja, det er så mye forskjell!). Blant anna har jeg vært med på bootcamp hønefoss sine treninger og hatt en treningsøkt sammen med tvillingsøstern her hjemme også. Vi trente overkropp dagen før vi ble med på bootcamp trening og det var ikke lurt for der var det så mye overkroppstrening at det gjorde vondt!

Jeg har også hatt noen økter hjemme, noen litt kortere enn andre og. Jeg har ikke følt at styrken i magen min har vært på topp etter vesla kom til verden. Det er jo så klart forståelig det første året da det er mye som skal på plass etter en fødsel. Likevel har jeg ikke klart å få noe kontakt med magen som før, men det har endret seg nå i det siste. Jeg har derfor begynt å kjøre flere mageøvelser og utfordrer meg selv litt også. Da mener jeg som i å kjøre dynamisk planke istede for statisk planke for eksempel, ikke noe mer avansert enn det. Kanskje jeg gjør det senere om jeg blir sterk nok ;)

Her er i hvertfall en liten snutt av hvordan jeg trente en dynamisk mageøvelse denne uken. Jeg lover - det svir!

 

video:xiaoyingvideo1479212656157hd

 

For å bli sterkere i push ups tar jeg det med bena hevet. Da blir det tyngre med en gang! Jeg klarer ikke mange, men jeg klarer noen. Jeg øver også på å klare flere push ups så klart, men for å bli sterkere må jeg gjøre det litt annerledes og øve på det litt tyngre også!

Tightsen på bildet er fra Brazfit og du kan kjøpe den her: http://www.brazfit.no/products/brazfit-energypower-series-lightning-tights

Husk og bruk rabattkoden for 15 % avslag (det gjelder også varer som er på salg): mortensentonje15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ristet grovbrød med avocado har blitt noe jeg spiser litt oftere! Det er så utrolig godt! Nå har jeg blitt veldig glad i avocado og liker derfor å spise den bare med skje, på brødskiva, i salater eller i anna mat. Jeg spiser som regel dette med en salat eller egg til slik at det ikke blir så kalorifattig. Avocado metter, men det metter ikke så mye at en brødskive med det metter helt til neste måltid ;)

Selvom det er fett i avocado så er dette det sunne fettet og det er også en fin kilde til blant anna kostfiber, B-vitaminet folat og kalium og vitamin E (ernæringsstudententen har begynt å ta litt over ;)...)

 


 

fitnesstonje

fitnesstonje

Hei! Min redning var sunt kosthold, nok mat, riktig mat, og trening! Jeg studerer bachelor i ernæring, har ei datter og en samboer som jeg er ubeskrivelig glad i. Elsker styrketrening, løping og OCR trening!

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no