D.I.E.T - Do i eat this?

Jeg vil si noe om ordet diett. Ja, for selve ordet bringer jo en del forskjellige assosiasjoner hos folk. Sulting, slanking, kjedelig, vanskelig og mye mer. Diett er jo så mye mer enn dette. Diett er rett og slett bare en type måte å spise på! Så lever du for eksempel bare på bananer og servelat, ja så er det din type diett - Ja, det er så enkelt altså!

Men så har det seg sånn nå da at om man nevner at man går på diett så får noen helt dilla. Diett? Hvorfor det? Er det nødvendig da?

Det finnes så utrolig mange forskjellige type dietter at du aner ikke! Men jeg foreslår at de fleste heller kan fokusere på hva de selv spiser, enn å henge seg opp i andres matvaner og dietter.

Derfor har jeg et lite tips på hvordan hver enkelt av dere kan endre matvanene deres. Og nei, ingen spesielle mattips ute og går her.

Still deg selv dette spørsmålet:

Do. I. Eat. This

Spør deg selv dette før du skal spise det du har valgt deg ut.

- Er jeg sulten?

- Vil jeg nå målet mitt fortere?

- Er det bra for kroppen min?

- Vil jeg få dårlig samvittighet etter jeg har spist det?

Mat og matvaner henger nemlig ikke bare sammen med det fysiologiske i kroppen vår, men også det psykiske.

Vi spiser ikke bare mat feks når vi er deppa, glad, eller med andre eller når vi ser tv. Men vi spiser også mat ved ulike assosiasjoner. Har du alltid drukket saft til grøt vil du feks få lyst på grøt når du drikker saft og få lyst på saft når du spiser grøt. Og nettopp ved å tenke over hvorfor du spiser nå, altså grunnen til at du vil ha mat, kan du da finne ut av om du faktisk var sulten eller om du fikk lyst på det av andre grunner.

Så et sted å starte kan faktisk være så enkelt som å spørre deg selv:

DIET - Do I Eat This?

Det var det lille jeg skulle komme med nå før jeg drar avgårde på nattevakt.

 

Riktig god påske til alle :D

 

 

 

fitnesstonje

fitnesstonje

Hei! Min redning var sunt kosthold, nok mat, riktig mat, og trening! Jeg studerer bachelor i ernæring, har ei datter og en samboer som jeg er ubeskrivelig glad i. Elsker styrketrening, løping og OCR trening!

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits