Silje Marielas superkrefter

Hei!

Håper dere har en strålende dag og kommer til å ha det videre!

Jeg sitter her med nye negler som jeg nesten ikke klarer å gjøre noenting med - hvordan klarer egentlig folk å ha lange negler og samtidig være produktive og få ting gjort? Hatten av til dem for jeg synes det er nesten umulig bare å dra på seg bukse hehe. Anyways -

Tidligere har jeg skrevet om at jeg var syk og at jeg begynte å trene i Oslo. Det startet med at jeg kom over en annonse på facebook der man skulle skrive litt om seg selv og hvorfor man vil være med på gruppetrening og lære grunnleggende teknikk i styrketrening. Dette var i regi av Silje Mariela Westby som er styrkecoach for jenter. Jeg tenkte jaja, jeg kan jo skrive om historien min, men jeg forventet aldri å høre noe mer. Men en dag fikk jeg mail om tilbud av plass. Jeg gikk da på skole i Drammen og gruppetreningene varte i 8 uker og det var 3 ganger per uke. Det kom til å bli mye pendling, men jeg bestemte meg for å bli med! Den avgjørelsen har jeg aldri angret på - noen gang!!
 

 

Jeg husker enda første møte med Silje og Diana som var med henne på møtet. Jeg var så usikker på meg selv og var rett og slett flau over og sitte der ovenfor disse to fantastisk pene jentene. Jeg sa så lite som mulig og var veldig inneslutta. I løpet av de 8 ukene lærte jeg ikke bare veldig mye om styrketrening og teknikk, men jeg lærte mer om meg selv og hvor viktig det er å tro på seg selv. På timene der inne var ikke fokuset bare trening, men også hvordan man hadde det. Vi pratet om alt mulig sammen vi jentene på gruppa og jeg møtte også en av mine beste venner Susanne der! I tillegg var Silje alltid veldig observant på om noen trengte en ekstra prat. Ikke vet jeg hvordan, kanskje har hun spesielle superkrefter, men hun tok deg til siden for å ta en prat akkurat når du trengte det. Hun har evnen til se hver enkelt person selvom hun hadde en gruppe på 6 jenter og det er mye av grunnen til at jeg bare fortsatte og være der. Jeg ble en del av et fellesskap, noe gøy, ble kjent med andre jenter og vi heiet hverandre opp og fram!

  

Jeg ble med på kurs for viderekomne etter at de første 8 ukene var ferdig. Jeg var bitt av basillen og jeg ville ikke slutte. Jeg elsket å komme til gymmet og møte jentene, trene sammen med dem og være en del av det. Jeg kjørte først til skolen i Drammen for så å kjøre til Alnabru i Oslo, trene, og kjøre hjem igjen til Hønefoss. Jeg brukte mye tid på pendling, men vet du, det var så verdt det! Jeg fikk bedre selvtillit, jeg ble sterkere og etterhvert var jeg sjelden syk noe mer. Jeg var frisk. Jeg var jo frisk fra borreliose i utgangspunktet, men jeg var jo syk av alt annet hele tiden likvel, til jeg traff Silje. Det forandret hele livet mitt, hvordan jeg så på meg selv, hvordan jeg oppførte meg og hvordan jeg var sammen med andre. Jeg husker at Silje sa en gang "du er ikke den stille og sjenerte jenta jeg møtte første gang lengre nå" og det hadde hun helt rett i. Og det er hun selv som skal ha kredit for det. Ja, og litt meg selv så klart, men uten Silje hadde jeg aldri vært den Tonje som jeg er i dag.

Dette er meg før de 10 kiloene ble borte selvom jeg likevel her hadde gått noe ned i vekt - det er ikke det beste bildet, men det er det eneste jeg kunne finne.

 

 

Dette er meg 10 kilo ned og i mye bedre form og mye bedre helse! 

Dette er meg i dag 1 1/2 år etter at datteren min ble født :)


Jeg begynte på gymmet til Silje i Januar måned og var der ca 3 ganger i uka fram til september samme år. DET sier litt om hvor fantastisk jeg synes det var og hvorf fantastisk Silje er. Fra Januar til april hadde jeg gått ned i vekt, men jeg visste ikke hvor mye da jeg ikke hadde veid meg. Men jeg hadde gått ned i cm overalt og jeg var sterkere og mindre (det så jeg jo på klærne). Fra april/mai var jeg med på enda et kurs og i løpet av dette kurset og fram til september gikk jeg ned 10 kilo. Du leste riktig - 10 kilo!! Treningen fra januar hjalp meg nok en del i og med at når kurset startet hadde jeg jo kommet over en kneik og klarte mye mer, men likevel klarte jeg utrolig mye de månedene det kurset varte. Jeg gikk fra å klare en halv chins til å klare 11 uten vekt og 3 med 2 1/2 kilo med vekt. Jeg makset med 105 kilo i markløft og klarte 20 push ups. Ja, det gikk som dere sikkert skjønner, supert!

Chins med 2 1/2 kg og prowler med 240 kilo vekter på (ja jeg klarte å dytte den framover og jeg skal klare det igjen!)

 At jeg på den tida jeg var inne hos Silje skulle få mer selvtillitt, bli sterkere, friskere, mer sosial og glad enn jeg hadde vært på lenge hadde jeg aldri trodd! Om du noen gang er i tvil på om du skal være med på noe som Silje arrangerer eller om hun har gruppetimer, pt-timer eller whatever - bare sleng deg på, bli med og bare hopp i det! Det er verdt hver eneste krone, hver eneste time i bil og hver eneste time brukt på å være der istede for å gjøre noe annet. Det har endret meg, livet mitt, ja og faktisk yrkesretningen min, at jeg møtte Silje.

Silje bryr seg om deg, hun ser deg som person som en helhet og hun ønsker og vil at du skal lykkes med det du vil oppnå. Hun er også streng og liker ikke bullshit. "Det kan ikke være sånn at du spiser bare det du sier for da hadde ikke situasjonen vært som den er nå". Nei, det er sant, da måtte jeg tenke meg om og innrømme det jeg enten holdt igjen med vilje eller ubevisst holdt tilbake informasjon. Hun får deg til og tenke og se og innrømme det som må til for at du skal klare målet ditt. Til syvende og sist vil hun bare det beste for deg og ønsker deg alt godt. Hun er med andre ord fabolous og awesome på samme tid ;)

I september var det siste kurset ferdig og det ble ikke flere kurs videre. Jeg ble gravid i slutten av august og trente som best jeg kunne under svangerskapet. Jeg fikk voldsom bekkenløsning og klarte ikke å gå så det ble så der med trening, men med en datteren min kom var det borte og jeg kunne fortsette treningen. Som sagt - jeg var hekta og jeg har siden fortsatt med styrketrening og brukt Silje sine programmer med egen facebookgruppe som støtte siden. 

 Jeg har en vei å gå for å komme tilbake i den formen jeg var i før jeg ble gravid, men jeg er veldig sikker på at jeg klarer det. Det er mitt første mål - ikke å gå ned til en viss vekt, men å klare like mange chins, like mange push ups og like tunge markløft som jeg klarte da! Det er et helt annerledes mål enn jeg hadde hatt for 3 år siden. Et sunnere mål, et mer realistisk mål og ikke minst et mål som er bedre for sjela og tankene mine.

I dag studerer jeg ernæring og bayesian pt istede for sykepleie. Jeg er også mer lykkelig enn jeg har vært tidligere og mer sikker på hva jeg vil gjøre! Mye av jobben er jo så klart fra meg selv, men likevel kommer det alltid til å være en stor del av meg som vil være evig takknemling for Silje.

 

Følg gjerne instagramprofilen min: https://www.instagram.com/fitness.tonje/

 

fitnesstonje

fitnesstonje

Hei! Min redning var sunt kosthold, nok mat, riktig mat, og trening! Jeg studerer bachelor i ernæring, har ei datter og en samboer som jeg er ubeskrivelig glad i. Elsker styrketrening, løping og OCR trening!

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits